20.1.2011

Burgundy-tasting 20.1.2011

Sitten onkin taas vuoden 2011 ensimmäinen tasting takana. Vaikka monet viettävät tipatonta tammikuuta, se ei näkynyt tässä seurueessa. Tipattomalle tammikuulle löytyikin uusi määritelmä - lasiin ei jätetä yhtään tippaa.

No niin, tällä kertaa oltiin Burgundissa ja laseissa oli viinejä Beaune 1er Cru -, Côte de Nuits - ja Côte d´Or -alueilta. Aika hyviä burgundeja, joskaan ei aivan huippuja. Kokonaisuutena tasainen setti.Tastingin ideana oli, että ensimmäisessä setissä kaikki viinit olivat Chambolle-Musignyjä vuodelta 2000, paitsi yksi nuorempi Chambolle.

Toisessa setissä kaikki taas olivat Volnay-viinejä samalta tuottajalta. Näistä vielä kolme oli samaa viiniä eri vuosilta ja neljäs jälleen 7 vuotta nuorempi. Valitettavasti yksi J. Prieurin Volnay-Champans oli korkkiviallinen ja se vaihdettiin Beaune Champs-Pimont -97 viiniin, joka pärjäsi hyvin tastingissä ollen illan toiseksi paras viini.Yllättävää oli, että vaikka molemmissa seteissä yksi viini oli 7 vuotta nuorempi kuin muut, niin sitä oli vaikea löytää muiden joukosta. Nuoremmat viinit eivät edes poikenneet väriltään muista. Ilmeisesti ne säilyvät aika samanlaisina pitkään.

SETTI 1, BEAUNE CÔTE DE NUITS:
Dom. Jacques Faiveley, Chambolle-Musigny -00 (90.9 p)
Dom. Comte Georges de Vogue, Chambolle-Musigny -00 (90.0 p)
Dom. Joseph Drouhin, Chambolle-Musigny -00 (89.9 p)
Dom. Amiot Servelle, Chambolle-Musigny -07 (89.2 p)

SETTI 2, BEAUNE CÔTE D'OR:
Dom. Jacques Prieur, Volnay-Champans 1er Cru -98 (92.0 p)
Dom. Jacques Prieur, Beaune-Champs 1er Cru -97 (91.9 p)
Dom. Jacques Prieur, Volnay-Champans 1er Cru -97 (91.6 p)
Dom. Jacques Prieur, Volnay-Santenons !er Cru -06 (91.4 p)

Tastingin voittajaksi selviytyi Jacques Prieurin Volnay-Champans 1er Cru -98, joka keräsi 92 pistettä.

Tasaista siis oli. Tällä kertaa raadin mielipiteet menivät aikalailla ristiin eri viinien kohdalla. Ehkä nämä kuitenkin olivat hieman parempia viinejä, kuin antamamme pisteet osoittavat. Esim. Robert Parker oli antanut Comte George de Voguelle 93 pistettä ja Jacques Prieurin Volnay viineille 92-93 pist.

Tällaista tällä kertaa, helmikuussa jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti