18.10.2010

Cru Bourgeois -tasting 14.10.2010

Olipa jälleen hieno ilta. Tällä kertaa Snappertunassa, meren rannalla. Ruoat onnistuivat aivan mahtavasti. Ja kyllä olivat porvaris-Bordeauxt yllättävän hyviä niiden hintaansa nähden. Näköjään niitäkin pitää vain varastoida sopivan ikäisiksi. Olisivat kyllä säilyneet pitempäänkin.

Tervetuliaisiksi maisteltiin Pierre Petersin lippulaiva Cuvée Spéciale Brut Blanc de Blanc -99, hieno Chardonnay samppanja. Tälle ei pisteitä annettu, mutta kyllä se olisi ansainnut 92 pistettä. Calibroinnin jälkeen siirryttiin ruoan pariin.

ALKURUOKA
Alkuruoaksi tarjoitiin Flambeerattua hanhenmaksaa ja Calvados omenoita. Tämän kanssa vertailtiin kahta valkoista, joista Hugelin Gewy oli erinomainen, peräti illan paras viini.

Ch. des Fesles, Bonneezeaux Chenin Blanc -99 (89.0 p)
Hugel Tradition Gewürztraminer -99 (93.8 p)KEITTO
Alkuruoan jälkeen nautittiin ranskalaista Gaspacho-keittoa, jonka kanssa maisteltiin yksi Bordeaux´in parhaista valkkareista. Valitettavasti se oli kuitenkin jo parhaat päivänsä nähnyt. R. Parkerin mukaan sen pitäisi kestää jopa 15 vuotta.

Ch. Carbonnieux Grand Cru -00 (86.8 p)

PÄÄRUOKA
Pääruoaksi oli Hirvenpaistia Gran Veneur, jonka kanssa sitten testailtiin illan pääteman mukaisesti Bordeauxin Cru Bourgeois viinejä vuodelta 2000. Jos näiden viinien keskihinta on 20-30 euroa, niin kyllä ne todella olivat hintansa arvoisia ja hienossa kunnossa.

Parhaaksi näista Cru Bourgeois viineista selvisi André Lurtonin Ch. Divinus de Bonnet Cuvée Prestige, jota kyseisenä vuonna tuotettiin ensimmäisen kerran, oli aivan erinomaisen hyvä Bordeaux.

Ch. Divinus de Bonnet Cuvée Prestige -00 (92.1 p)
Ch. Cambon La Pelouse Cru Bourgeois -00 (90.8 p)
Ch. de Villegeorge Cru Bourgeois -00 (90.2 p)
Ch. Bernadotte Gran vin Bordeaux -00 (89.8 p)
Ch. Carbonnieux Grand Cru -00 (89.7 p)
Ch. d´Aurillhac Cru Bourgeois -00 (89.3 p)

Pääruoan jälkeen, maisteltiin yllärinä vanha klassinen Bordeaux Grand Cru viini St. Emilionista vuodelta 1949. Tämä hieno viini oli ikäänsä nähden mahtavassa kunnossa, siitä huolimatta että se oli ehkä vuosikymmenien aikana jotain jo hieman menettänytkin.

Ch. Pavie, St. Emilion Grand Cru 1949 (92.2 p)


JÄLKIRUOKA
Jälkiruoaksi tarjoiltiin viikunoita punaviinikastikkeessa. Tämän kanssa maisteltiin saksalaisia makeita viinejä vuodelta -99. Valitettavasti myös nämä olivat hiukan ohi. Parhaaksi valikoitui näistä Anselmannin Huxelrebe Edesheimer Rosengarten Trockenbeerenauslese, jolle P. Suorsa on antanut 92 pistettä.

MUUT
Illan edetessä nautimme vielä kaksi punaviiniä about samoilta vuosilta. Pisteytyspuoli oli tässä vaiheessa jo vähän niin ja näin. Siitä huolimatta ne kuitenkin kirjattiin, koska eivät nämäkään mitään huonoja viinejä olleet.

Beringer Carneros Pinot Noir -00 (89.2 p)
Ch. Musar, Gaston Hochar, Golan -99 (91.4 p)

Château Musar on hieno viini. Vuosikerta 1999 on kyllä vielä aika stydi ja se kestäisi varastointia toisen mokoman. Beringerin tuoksu oli hyvä, mutta maku ei yltänyt ihan samaan.

Kiitos kaikille, oli tosi mukava ilta, kelpo viinisettiä oli tarjolla. Dinnerin osalta ylitimme varmasti itsemme. Ja seura oli - kuten aina - erittäin hyvä.

Sen verran hauskaa oli, että perinnettä pitänee jatkaa ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti